Artiklen er sponsoreret

Boligforbedringer kan være med til at øge værdien af din bolig. Men de kan naturligvis også være med til at gøre det mere behageligt for dig selv at bo i dit hjem. Boligforbedringer er en bred betegnelse, som kan dække alt fra større renoveringer til små, simple forbedringer. Vi vil her komme med en række forskellige forslag til boligforbedringer, som du bør overveje.

Energirenoveringer tjener sig selv hjem

Energirenoveringer kan meget ofte betale sig. Det der er ekstrasmart ved energirenoveringer er, at de både øger værdien af din bolig og samtidig sparer dig for mange penge hver måned. Det er med andre ord win-win at lave energirenoveringer af din bolig. Man kan med andre ord sige, at energirenoveringer formentlig er den mest fornuftige og rentable boligforbedring på vores liste.

Energirenoveringer kan være mange ting. Det kan både være efterisolering af hulmur eller loft, udskiftning af gamle vinduer til nye energivenlige vinduer, installation af solceller og meget, meget mere. Husk desuden at du kan få tilskud til grøn istandsættelse, hvilket jo ikke just gør energirenoveringerne mindre attraktive.

Nyt gulv giver boligen nyt liv

Gulvet er din boligs største overflade. At få lagt nyt gulv i din bolig kan derfor gøre en kæmpe forskel, når det kommer til det udtryk, som dit hjem har. Der findes formentlig ikke én boligforbedring, som kan ændre din boligs indvendige udseende så meget, som et nyt gulv kan.

Der findes et hav af forskellige gulvtyper, som du kan vælge imellem. Trægulv er et oplagt valg, men du kan også få lagt fliser, PU-gulv, epoxygulv, laminatgulv og meget andet. På www.hjemmeland.dk finder du et stort udvalg af forskellige typer gulv, som kan give helt nyt liv til din bolig.

Nyt køkken eller bad

Der er ikke noget bedre end et nyt køkken eller badeværelse. Begge dele er da også nogle af de mest populære boligforbedringer, der findes. Et nyt køkken og/eller bad kan få dit hjem til at fremstå mere moderne og mere attraktivt, hvis du skal sælge det.

Vær dog opmærksom på at det er meget subjektivt, hvordan et nyt køkken eller bad skal se ud. Overvejer du derfor at få lavet nyt køkken eller bad, for at gøre din bolig mere attraktiv på markedet med henblik på salg, så vælg eventuelt et lavpriskøkken- eller bad. Der er nemlig en hvis sandsynlighed for, at de nye ejere alligevel vil skifte køkkenet eller badet, når de køber huset.

Har du mulighed for at få etableret et badeværelse nummer to, kan det ligeledes være én af de bedste investeringer, du kan gøre. I hvert fald hvis boligen er stor.

Forbedr din boligs førstehåndsindtryk

Hvis du er på udkig efter boligforbedringer, som skal gøre det hurtigere og nemmere for dig at sælge din bolig, så kan en facaderenovering være en rigtig god løsning. Din boligs facade er nemlig det første, en potentiel køber ser. Er din facade slidt giver det et rigtig træls førstehåndsindtryk og kan skræmme potentielle købere væk.

En nypudset facade vil derimod både øge værdien af din bolig og nok også gøre den nemmere at sælge.

Der findes flere måder at forbedre din boligs facade på. Den kan enten vandskures, males eller friskes op med en indfarvet pudset facade.

Kælder- og garagerenoveringer

En kælder som er fugtig eller på anden vis ubrugelig, tilfører stort set ingen værdi til din bolig. En kælder, som er istandsat, isoleret og brugbar, har derimod en stor positiv indvirkning på værdien af din bolig. Det gælder også selvom den ikke kan godkendes til beboelse. Har du en kælder, som ikke er istandsat, er det derfor et helt oplagt sted at tage fat. De ekstra kvadratmeter, som en kælder giver, er nemlig yderst brugbare til både opbevaring, hobbyrum og meget andet.

Hvis du ikke har en kælder men derimod en garage, som ikke er istandsat, kan det ligeledes være en god investering at istandsætte den. Få fx din garage isoleret, lagt gulv og evt. installeret varme – det vil gøre din garage markant mere attraktiv.

Et alternativ til både en kælder og en garage er en udestue. En moderne, isoleret og flot udestue kan tilføre din bolig en markant værdiforøgelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *