Er du træt af at stenene i din indkørsel skrider eller at skulle luge ukrudt mellem belægningssten, så er der håb forude med at bruge græsarmering. Måske har du også områder i din have, hvor du gerne vil sikre gode gangforhold, når du er i køkkenhaven eller at du gerne vil have en plan overflade til at stille maskiner, så kan græsarmering også være denne rette løsning. Betongræsarmering bruges til arealer, hvor der er et stort tryk på overfladen såsom biler, mens græsarmering i plast bliver brugt på arealer med stort slid. Du kan også finde mere information om værktøj og maskiner fra Bygma.
Beton græsarmering til indkørslen
Står du og skal lave en ny indkørsel, hvor du ved, at der er en stor belastning af køretøjer, så er det en fordel af lægge indkørslen med beton græsarmering. Fordelen med græsarmering er også, at du slipper for at luge ukrudt mellem fliser, og så får du også en grøn indkørsel. Det er vigtigt, at du laver et godt underlag, og derfor skal du grave ud, så der er plads til 15-20 cm bundsikringsgrus, 10-15 cm stampet stabilgrus og 3 cm afretningsgrus. Du skal bruge følgende materialer og værktøj:
- Bundsikringsgrus
- Stabilgrus
- Afretningsgrus
- Beton græsarmeringssten
- Græs
- Muldjord
- Pladevibrator
- Vaterpas
- Retteskinne
Græsarmering i plast til haven
Har du græsarealer i haven, hvor du har et stort slid, så kan det med fordel anbefales at lægge græsarmering i plast. Det kan være områder foran skuret, gangarealer i haven eller ved gyngestativet. Græsarmering i plast bruges på arealer hvor der er slid, men ikke en høj belastning, som ved en indkørsel. En fordel ved græsarmering er at regnvandet ikke ledes ud i kloakken men kan sive ned i jorden under armeringen. Desuden er prisen for plast armering også billigere end armeringssten i beton. Underlaget skal opbygges med 5-10 cm stabilgrus og 3 cm afretningsgrus. Du skal bruge følgende materialer og værktøj:
- Stabilgrus
- Afretningsgrus
- Græsarmering i plast
- Græs
- Muldjord
- Pladevibrator
- Vaterpas
- Retteskinne
Græs til græsarmering
Når du skal fuge græsarmeringen, skal din fugeblanding være 50 % fugegrus og 50 % muld. Vækstvilkårene for græsset er ringere end for en almindelig græsplæne, så det er vigtigt, at du vælger en græsblanding, som kan tåle tørke og slid. En god blanding kunne være:
- 30 % rødsvingel med korte udløbere
- 30 % rødsvingel uden udløbere
- 40 % engrapgræs