Drømmer du om sol og sommer med glade børn, der løber, og leger vandkamp i haven, og vil du gerne gøre næste sommer endnu bedre ved at anlægge en swimmingpool, så får du her et par gode råd, som du kan tage højde for i processen. Det er nemlig ikke noget lille projekt, og der er flere aspekter, som du bør huske på, inden du begynder på at grave store huller der hvor legehuset plejede at stå.

Hvad skal du vide før du anlægger en swimmingpool?

Swimmingpoolen har en tendens til at samle alle kvarterets børn hjemme hos dig. Den er en rigtigt god måde at få både børnene og de voksne til at bevæge sig mere i hverdagen, og så er den ganske enkelt sjov at have.

Når du anlægger en pool, er der et lovkrav om, at den skal ligge minimum 2,5 meter fra grundens skel i byområder og 5 meter i sommerhusområder. Det er lovkrav, som kun kan omgås, hvis du får dispensation af kommunen.

Du skal også have mulighed for at udlede poolens vand i kloarken, frem for ud i haven. Dine og naboens blomster kan nemlig ikke tåle så store mængder af klorholdigt vand. Dit forsikringsselskab skal også have besked, inden du anlægger din nye pool. Undersøg om den dækker, hvis poolen lægger og forvolder skade på for eksempel kældre eller tresser i området.

Vælg den rigtige type

Du tror det næppe, men en swimmingpool er ikke bare en swimmingpool. Der er flere forskellige typer, og hvilken du skal vælge afhænger af, om din smag og din pengepung.

Når du vil anlægge din pool, skal du overveje, hvor stor den skal være, skal den kun bruges til leg, eller skal der være plads til at i kan svømme baner i den om morgenen. Hvis du vil bruge poolen til svømning, skal den mindst være 8 meter lang, og for harmoniens skyld bør størrelsen på poolen overholde de gyldne mål (1:2, 2:2, 3:4 mm.) Hvis du vil have stole eller andre møbler stående omkring din pool, er det en god ide at have mindst to meter fliser på den ene side af poolens kant. Du må også overveje poolens dybde. Vil ungerne dykke, kræver det, at der er en vis dybde på poolen. Men har du små børn, der ikke kan svømme endnu, kan det være at i skal have en ende med lavt vand.

Sikkerhed og praktik når du køber pool

Hvis du anlægger en pool i din baghave, skal du være sikker på, at der ikke sker nogle ulykker, og at folk ikke kommer til skade. Der findes ikke nogen regler eller regulativer i Danmark, der stiller krav til sikkerheden omkring din havepool, med det betyder ikke, at der ikke alligevel bør tænkes over sikkerheden omkring poolen.

Det er altid en god ide at have en regel om, at man skal være to, hvis man opholder sig omkring poolen. En anden regel der er fornuftig er, at mindst én af de to skal kunne svømme. På rygcrawl.dk kan du blive guidet med tips og tricks til at blive en endnu bedre svømmer.

Overstiger dine drømme din økonomiske muligheder, kan du på lendme.dk søge om et lån til at opfylde dine drømme. Du kan også regne på, om det kan betale sig for dig at samle flere af dine lån for på den måde at spare på de månedlige afdrag. Besparelsen kan så gå ubeskåret til en opsparing til din nye pool.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *